2020. március 15., vasárnap

Angol

Sziasztok!
Egy ideig minden órát ilyen formában fogunk megtartani. Véleményem szerint ez egy remek lehetőség arra, hogy megismerkedjünk minél több digitális módszerrel, amelyeket Ti is tudtok a későbbiek folyamán hasznosítani. Arra kérlek benneteket, hogy mindent úgy készítsetek el, ahogy én azt leírom a mindig aktuális dokumentumban. Bármilyen kérdés esetén keressetek bátran az alábbi email címen: tanulo.f.m@gmail.com.
Sikeres tanulást kívánok!
Máté bácsi
1. Nyisd ki a tankönyvedet a 32. oldalon. A mai órán néhány állattal fogunk megismerkedni.
Az első feladatban látsz felsorolva 10 állattot. Ezeket fogjuk most megtanulni. Arra kérlek benneteket, hogy az összes új szót írjátok ki a szótár füzetetekbe.
animal állat
pet házi állat
bird madár
hamster hörcsög
rabbit nyúl
rat patkány
snake kígyó
horse ló
mouse egér
fish hal
spider pók
budgie törpepapagáj
parrot papagáj
Kiejtés gyakorlása érdekében, kérlek játszd le a hanganyagot. Minden szó után állítsd meg a hangot, és te is mond ki a szót. A hanganyag FM_4.a_angol_0316_1. hanganyag néven található meg.
1.b feladat: Hallgassuk meg a hanganyagot és döntsük el hogy melyik állatról beszélnek a felvételen. A hanganyag FM_4.a_angol_0316_ 2. hanganyag néven található meg.
2.a feladat: Hallgasd meg a felvételt és döntsd el hogy kinek milyen állata van. Kösd össze a neveket az állatokkal. A hanganyag FM_4.a_angol_0316_3. hanganyag néven található meg.
2.b feladat Olvasd el a szöveget, és találd meg, hogy kinek milyen színű állata van. A szövegben előforduló idegen szavakat húzd alá és írd ki a szótárfüzetbe. A szótározáshoz használhatsz online szótárat, például, www.szotar.net.
Nyisd ki a munkafüzedet a 26. oldalon A feladatod az, hogy elkészítsd az 1-es és 2-es feladatot. Az egyes feladatban ki kell egészíteni a keresztrejtvényt a megfelelő szavakkal. A 2. feladatban pedig a feladat mellett látható kép segítségével mondatokat kell írni, hogy kinek milyen és mennyi állata van.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Diákság!

    A hanganyagok az alábbi linkeken érhetőek el:

    https://drive.google.com/open?id=1Tlej8bbBzdxGrTDjDE5IxSw-R-wzIqYs
    1. hallgatási feladat

    https://drive.google.com/open?id=1PPojO6q4HiUQggeR4FCVdsX8-yEGPLoZ
    2. hallgatási feladat

    https://drive.google.com/open?id=1WAvk0VzmNzCtPEOU1GkYwmLF_TcuoKGC
    3. hallgatási feladat

    Ezeket a linkeket kell bemásolni a keresőbe, és már is meg tudjátok csinálni a feladatokat. Ha elakadnátok a linkek bemásolásával kapcsolatban kérjetek segítséget szüleitektől!

    Jó tanulást kívánok nektek!

    Máté bácsi

    VálaszTörlés