2020. április 20., hétfő

Etika 04.20.

Kedves Gyerekek!


FÖLD NAPJA 2020 - ÁPRILIS 22.
Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Kb. 10 évünk maradt a cselekvésre.
Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet - az idei lesz az első digitális, önszerveződő, közösségépítő Föld napja! Tegyünk végre, kezdjük ma!
Mit tehetsz Te? Sokat. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fáttermelj haszonnövényeket, komposztáljéheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek, egészségednek. Minden héten.
A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.
Cselekedj Te is! A szemétszedés, a szelektív gyűjtés már nem elég...

Válassz te is kihívást, ötletelj és cselekedj úgy, hogy eza Föld még sokáig élhető legyen!

https://fna.hu/afoldnapja/rendezvenyek--------a kihívásokat itt találjátok!

Feladatod:
1. Tervezz egy emblémát a Föld napjához kapcsolódóan, fényképezd le és küldd el nekem a szilvia.tanitoneni@gmail.com címre
2. Ha választottál egy kihívást, akkor a családdal együtt végezzétek el és küldjetek nekem erről egy képet. (pl. szemétszedés, faültetés, biciklizés.....)

Határidő: 2020. április 27.
A legérdekesebbeket közzé teszem majd az osztálycsoportban.
Ügyesek, kreatívak legyetek!
Szilvi néni




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése